Armatur & Elservice  
eio
Kundvagnen
PRODUKTER
OLJEFYLLDA ELEMENT
KONVEKTORER
DESIGNPANELER
FLÄKTRADIATOR
INFRAVÄRME / IR-VÄRME
FROSTVAKTER
HANDDUKSTORKAR
TERMOSTATER
VÄRMESTYRSYSTEM
VÄRMEKABEL
ÖVRIG VÄRME
VENTILATION
TILLBEHÖR

Magnetic
Vi har högsta
kreditvärdighet hos UC

Magnetic   
Magnetic

Klarna Checkout


EIO Eltest

EIO Eltest gör livet tryggare 

Det luriga med elinstallationer är att du oftast inte kan se riskerna med blotta ögat. Eftersom du är ansvarig för elanläggningen i din bostad, bör du låta göra en EIO Eltest.

Testet är en grundlig besiktning.
Vi testar centralen och säkringar, kollar uttag och kablar, gör stickprovs-kontroller i dosor och strömbrytare. Den tar pulsen på elanläggningen och ger besked om dess säkerhet, komfort, ekonomi och tekniska standard.

I din hand får du ett utförligt protokoll.
Du ser om elanläggningen har fullgod säkerhet eller om fel behöver rättas till, antingen för att anläggningen ska uppfylla gällande föreskrifter eller
för att öka komforten. Visar testet att din elanläggning inte är säker eller
att den kan bli bättre, kan vi lämna ett kostnadsförslag på åtgärderna.

Läs mer här om vad testet innebär för er elsäkerhet ->

 

Olika skatteavdrag för konsumenter

EIO Eltest är avdragsgillt i samband med köp eller försäljning av bostad Mäklarprovision, värdering, besiktning, annonser, juridisk hjälp och tillfällig magasinering vid försäljning av en bostad är också avdragsgillt i deklarationen. Däremot är inte städning, packning och flyttransport avdragsgillt, utan räknas som levnadskostnader av Skatteverket.

Rot-avdraget gäller då fel ska rättas till som upptäcktes vi en EIO Eltest
Om en elinstallatör har genomfört en EIO Eltest och upptäckt fel eller brister i en elanläggning kan avdrag göras om det gäller underhåll, renovering, ombyggnad eller tillbyggnad.

Elinstallatören måste inneha F-skattsedel. Skattereduktionen är 50 procent av arbetskostnaden, dock max 50 000 kronor per person och år. Avdraget gäller per person. Är det två ägare till en bostad får varje ägare utnyttja avdraget. Underlaget (arbetskostnaden) kan då vara 2 x 100 000 kr = 200 000 kr och då blir skattesubventionen 100 000 kr.